• A tekercses alapanyagok melyik oldalára kell nyomtatni?

  Az alapanyagokat a legtöbbször úgy tekercselik fel a gyártók, hogy a tekercs külső felületére kell nyomtatni és a befűzés ennek megfelelően kell megtörténjék. Ezen szabály alól a molinó alapanyagok (PVC ponyva, építési háló) képeznek általában kivételt, melyeknél úgy tekercselik fel az alapanyagot, hogy a belső oldalára kell nyomtatni, míg a kétoldalas fénykizáró ponyva mindkét oldala egyformán nyomtatható, a Balloon FR textil termékünk pedig az egyik oldalán oldószeres nyomtatóval, a másikon dye szublimációs vagy direkt textil festékkel nyomtatható.

 • Tudom-e nyomtatni a meglévő nyomtatómmal a kiválasztott alapanyagot?

  A kérdésre vonatkozóan az árlistánkban, a nyomatmintáinkon tinta típusok és a honlapunk termékképein megtalálható piktogramok adnak információt, hogy az adott nyomathordozó kompatíbilis-e vízbázisú, oldószeres, latex vagy UV-festékekkel. A piros X-szel áthúzott piktogram értelemszerűen a kompatibilitás hiányát jelzi.

 • Hol találom meg a honlapon szereplő termékek árait?

  Az alapanyagok, kellékanyagok és display szerkezetek árait a mindenkori aktuális árlistánk tartalmazza. Kérjük jelezze igényét a területileg illetékes értékesítő kollégánk felé, aki megküldi az árlistát és választ ad az esetlegesen felmerülő kérdésekre is!

  Gépekre, szoftverekre vonatkozóan célunk megtalálni az adott ügyféligényt legjobban kielégítő modellt, így egyeztetés követően minden esetben egyedi árajánlatot adunk ki. Érdeklődését kérjük jelezze a termékoldalakon lévő űrlap kitöltésével vagy e-mailben!

 • Milyen gyakran változnak az alapanyagok/festékek árai?

  Áraink jelentős mértékben függenek a HUF/EUR és HUF/USD árfolyamok változásától, így ezek jelentős, 5%-nál nagyobb mértékű változása befolyásolja az árainkat. Ennek ellenére a gyakorlati tapasztalat az, hogy évente mindössze egyszer frissítjük árlistánkat, így áraink meglehetősen jól kalkulálhatók maradnak.
  Az évenkénti árlista frissítés legjelentősebb oka, hogy egy év alatt jelentős számú új terméket vezetünk be, amelyek az aktualizált árlistában megjelennek.

  Fontos még tudni, hogy az értékesítő kollégáink által átadott mintanyomatok az adott alapanyag nyomtatásakor érvényes listaárait tartalmazzák, amely nem feltétlenül egyezik meg az aktuális, árlista szerinti (vagy esetlegesen a kollégánkkal megállapodott kedvezményes) árral.

 • Alternatív festék használata esetén vállal-e festék gyártója vagy a TEPEDE garanciát a nyomtatófejekre?

  A festékgyártók egyes esetekben vállalnak fejgaranciát, azonban ehhez egyedi megállapodás szükséges, melynek a része az átállás előtt a nyomtató állapotának felmérése és az átállás szakszerű, a garanciavállaló fél részéről jóváhagyott szakember általi végrehajtása. (Jellemzően ilyen megállapodásokra a kimondottan nagy teljesítményű, többnyire superwide méretű nyomtatók átállítása esetén kerül sor.)

  Javaslatunk átlag felhasználók részére, hogy csak megbízható forrásból származó, jól ismert festékgyártó termékét használják fel, az átállást bízzák szakemberre és az olcsóbb alternatív festéken megtakarított összegek egy részét tegyék félre a későbbi javításokra!

  Cégünk kizárólag a világ két piacvezető alternatív festékgyártójának (Inktec, Triangle) is csak a legmegbízhatóbb, több éve piacon lévő, megbízható minőségű termékeit kínálja. Canon nyomtatókhoz kimondottan nem ajánlunk alternatív festéket, mivel sajnos nincsen megbízható minőségű termék a piacon, amiért felelősséget tudnánk vállalni.

 • Milyen garanciális feltételek vonatkoznak az alapanyagokra, festékekre?

  A TEPEDE az általa forgalmazott alapanyagokra a PTK. vonatkozó rendelkezései szerint előírt garanciát (a gyakorlatban cseregaranciát) biztosítja.

  Alapanyagra, kellékanyagra, display szerkezetre vonatkozó hibabejelentését a reklamációs űrlap kitöltésével tudja eljuttatni hozzánk, legyen a probléma akár szállítási sérülés, nyomtatás, kihelyezés során vagy a végtermék használatakor utólag felmerülő probléma.
  Cégünk a bejelentést a lehető leghamarabb elbírálja (egyes esetekben szükséges lehet a gyártó bevonása) és a jogos reklamációban szereplő terméket – az ügyfél számára plusz költség nélkül – kicseréli. Amennyiben a csere valamely okból nem lehetséges, úgy az ügyféllel megállapodást kötünk a kompenzációról (pl. pénz visszafizetés, levásárlás, csere más termékre értékegyeztetéssel).

  Fontos tudni, hogy a hatályos jogszabályi előírások szerint a TEPEDE nagykereskedőként nem felelős a vevő járulékos káraiért, mint a hibás termék miatti bevételkiesés, extra festékköltség, munkadíj stb, azaz az anyagi felelősségének felső határa a hibás termék árának 100%-a.

 • Van-e lehetőség ÁFA-mentes vásárlásra?

  A TEPEDE Hungária kizárólag a jogszabályi előírások maximális betartásával folytatja üzletmenetét, így belföldi magán- vagy jogi személy részére számla ellenében, 27% ÁFA tartalommal értékesít.
  Külföldi vevő esetén ÁFA-mentes számla kerül kiállításra, de a vevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy az áru ténylegesen elhagyja az ország területét.

  Kivétel: Amennyiben belföldi vevő rendelkezik EU-adószámmal és gépet, szoftvert vagy raklapos mennyiségű alapanyagot rendel, van lehetőség azt a TEPEDE Hungária közbenjárásával a TEPEDE szlovákiai központjából megrendelni. Ez esetben a TEPEDE központ ÁFA-mentes számlát állít ki EUR pénznemben és a szállítás a számla ellenértékének beérkezését követően történik meg.

 • Van-e lehetőség folyóméterre vásárolni alapanyagot?

  Sajnos kapacitás- és helyhiány miatt nem áll módunkban alapanyagot darabolni és méterre értékesíteni, így a minimális rendelési mennyiség 1 tekercs. Drágább vagy speciális alapanyagokból igyekszünk rövid tekercset rendelni és raktáron tartani, de ez nem minden termék esetében lehetséges.

  Amennyiben próbanyomtatás céljára van szüksége nyomtatható mintára, úgy kérjük, vegye fel a kapcsolatot a területileg illetékes értékesítő kollégánkkal, vagy rendeljen alapanyag mintát ingyenesen itt!

 • Van-e lehetőség tekercs vágásra, ha speciális szélességű alapanyagra lenne szükség?

  Bizonyos alapanyagoknál (pl. mesh építési háló) műszakilag nem megoldható a darabolás a szélek sérülése nélkül, ami a nyomtatás során problémákat okozna.

  Azoknál az alapanyagoknál, amelyeknél a tekercsvágás megoldható (pl. PVC ponyvák, öntapadó vinylek) és a megrendelt mennyiség is indokolttá teszi, úgy előzetes egyeztetés alapján és költségtérítés mellett vállaljuk a tekercsek megadott szélességre vágását azzal, hogy a megrendelő át kell vegye a vágás során keletkező teljes mennyiséget egyszerre.

 • Leadhatom-e Önöknél a kiürült festékkazettáimat és flakonjaimat?

  Cégünk ingyenesen átveszi és előírt módon megsemmisítteti a tőlünk vásárolt kellékanyagok hulladékait. A leadás módjáról és idejéről kérjük egyeztessen a területileg illetékes értékesítő kollégánkkal!