A 2016. január 01-től érvényes jogszabályok (2011. évi LXXXV. törvény illetve ennek végrehajtásáról szóló 343/2011 sz. kormányrendelet)szerint  a cégünk által forgalmazott termékek egy része környezetvédelmi termékdíj kötelezett az alábbiak szerint:

 1. A termékeink csomagolásának termékdíjatermekdij
  Minden termékünk (alapanyagok, festékek, alkatrészek, gépek) csomagolással rendelkezik, így azokra termékdíj-fizetési kötelezettség vonatkozik, azonban a kötelezett az importőr, azaz a TEPEDE Hungária (illetve néhány esetben a magyarországi beszállítónk). Ez azt jelenti, hogy a megvásárolt termékek csomagolására (papír dobozok, műa. flakonok stb.) vonatkozó termékdíjat nem szerepeltetjük a számláinkon, az áraink azt minden esetben tartalmazzák.
 2. Irodai papír termékdíja
  2015-től környezetvédelmi termékdíj fizetendő az ún. Irodai Papír termékkategóriára – bár cégünk a hagyományos, íves A/4, A/3 stb méretű írólapok forgalmazásával nem foglalkozik – azonban a jogszabály a kötelezettséget a 4810-es vámtarifaszám alá tartozó termékekre írja elő, amely alá tartoznak a bevonatmentes tervrajz papírok ill. minden egyéb, 200 g/m² súly alatti tekercses papír (pl. bevonatos plakátpapírok, fotópapírok, kékhátú papír stb.) is. A termékdíj összege 19 Ft/kg+ÁFA, melyet a számlán feltűntetünk, a megfizetés alól – sem nyilatkozattal sem más módon – mentesülni nem lehetséges.
 1. Csomagolóanyagok termékdíja
  A jogszabály a vámtartifaszám szerint meghatározott termékköröket csomagolásra is használható termékekként azonosít, így azokra a termékek alapanyagától függő mértékű termékdíjat ró ki. A termékdíj fizetés kötelezettje alapesetben az importőr (TEPEDE Hungária), azonban ügyfeleink ezt a fizetési és nyilvántartási kötelezettséget egy NYILATKOZATTAL átvállalhatják cégünktől, amennyiben ugyanis a termékek nem, vagy nem teljes egészében csomagolás céljára kerülnek felhasználásra, úgy termékdíj fizetési kötelezettség (a más célra felhasznált mennyiségekre) nem áll fenn. Ügyfelünk által tett eseti vagy adott időszakra vonatkozó nyilatkozat hiányában cégünk a jogszabályban előírt összegű termékdíjat a vevő felé érvényesíti a számlákon, míg a nyilatkozat megléte esetén csak a csomagolószer(ként is használható termék) tömegének adatai kerülnek pluszban a számlára ill. 0Ft lesz a fizetendő termékdíj. A csomagolóanyag termékdíjak összege:

  Papír termékek 19 Ft/kg+ÁFA
  Műanyagalapú termékek 57 Ft/kg+ÁFA
  PVC termékek 57 Ft/kg+ÁFA